Romanul rasist “Roşu şi negru” va fi redenumit “Fuchsia şi vernil”

Interzicerea filmului ”Pe aripile vântului” e doar începutul! Cunoscutul roman rasist Roșu și Negru al autorului francez rasist Stendhal va fi reeditat, titlul urmând să fie schimbat cu Fuchsia și Vernil, pentru a combate discriminarea. Absolut toate adjectivele rasiste din roman vor fi înlocuite cu unele civilizate. De exemplu, ”noapte neagră” devine ”noapte bleumarin foarte închis”.

În romanul ”The Heart of Darkness” de Conrad, africanii exploatați de colonialiști vor fi înlocuiți cu niște belgieni, de care nu-i pare rău nimănui dacă sunt biciuiți. Cărțile de istorie universală vor fi modificate. Se va spune că africanii au fost luați din țările lor și duși în coloniile americane ca să se dea și ei în Space Mountain la Disneyland.

Filmele din seria Rocky vor fi și ele modificate, pentru ca adversarul negru al lui Stallone să învingă totuși în meciul final, ca să nu se supere extremiștii de stânga: ”Dacă nu cedăm în fața acestor activiști, e posibil să ne trezim cu proteste extreme, gen vegane feministe topless pe stradă, și ar fi mai rău”, explică Decebal Popescu, sociolog.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
12 iunie 2020 08:57
Citește mai mult despre: carte

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult