Romgleza, materie obligatorie la Bac începând cu anul viitor

Începând din 2013, absolvenţii de liceu vor susţine în cadrul examenului de bacalaureat o probă obligatorie de limba romgleză. Potrivit autorităţilor, ţara noastră va putea deveni astfel competitivă pe piaţa muncii, devansându-i în sectoare precum online-ul şi new media pe vecinii vorbitori de bulggleză sau moldgleză.

“Examenul va consta în două părţi distincte, prima axându-se pe know-how-ul elevilor în domeniul literaturii motivaţionale şi al tutorial-urilor de Powerpoint”, a explicat un profesor. ”Pentru partea a doua, cea de creative writing, absolvenţii vor scrie un eseu, de exemplu ‘Primul meu flashmob’ sau ‘Când voi deveni CEO’.”

Deşi controversată, această măsură este menită să îi pregătească atât pentru o carieră corporatistă, cât şi pentru integrarea fără efort în societate. „Este obvious că, dacă vrei să-ţi găseşti un job după terminarea studiilor, ai nevoie de romgleză. Este limba viitorului, you know”, a declarat Decebal Popescu, secretar de stat pentru problemele romglezilor din cadrul MEC.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

11 octombrie 2012 08:10

Alte articole

Vezi mai mult