Romica Jurcă: „Suntem o națiune care nu-și respectă valorile termice!”

Într-o scrisoare deschisă către poporul român, vedeta meteo trage un important semnal de alarmă cu privire la felul cum sunt privite adevăratele valori termice din țara noastră. „Așa cum spunea un mare scriitor român, altul decât Octavian Paler, o țară care nu-și respectă valorile termice este o țară fără niciun viitor termic!”, spune regina meteorologiei din România.

Romica Jurcă face și o binevenită comparație între țara noastră și țările din vestul Europei, subliniind câteva diferențe: „În țări precum Franța, Germania sau Spania valorile termice sunt sacrosancte, le respectă toată lumea. La noi, până și cele mai mari valori termice sunt privite cu neîncredere și cu o totală lipsă de respect”, mai spune Romica Jurcă.

Așadar, îngrijorarea doamnei Jurcă vine să confirme ceea ce bănuiam cu toții: în țara noastră, adevăratele valori termice se găsesc mai degrabă la umbra non-valorilor. „Trăim într-o țară care promovează doar mediocritatea și non-valorile termice. Nu trebuie să uităm că România e țara care a dat lumii niște valori termice colosale, precum 50 de grade la umbră în 1956, la Pașcani, sau celebrele minus 42 de grade Celsius de la Întorsura Buzăului! Avem o climă așa de bogată că ne invidiază toată lumea. Romanii au cucerit Dacia tocmai pentru clima ei, atât de bogată în valori termice. În perioada interbelică, România producea atâtea valori termice încât exportam în toată Europa, iar acum am ajuns să ne uităm cu silă la termometrele noastre.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
8 august 2012 10:08

Alte articole

Vezi mai mult