Romii solicită restricţii de viteză pe toate liniile CFR, să aibă timp să se ferească

Mai mulţi reprezentanţi ai romilor din România solicită ferm conducerii CFR să introducă restricţii de viteză pe toate liniile, din raţiuni de siguranţă.

„Vrem ca romii noştri să aibă timp să se ferească, pentru că au fost cazuri când a fost imposibil să se dea la o parte, în timp ce efectuau lucrări cu fier vechi pe şinele de cale ferată”, susţine Motorola Dezrobitu, purtătoare de cuvânt a organizaţiei non-guvernamentale „Romi de Fier”.

Romii susţin că pe anumite porţiuni de cale ferată s-au conturat adevărate puncte negre, unde accidentele au fost foarte dese.

„Cele mai mari probleme sunt la trenurile inter-regionale, de tip InterCity şi la trenurile de tip Rapid. Din cauza vitezei excesive, romii sunt luaţi prin surprindere şi îşi pierd sculele cu care operează pe calea ferată, iar uneori chiar şi vieţile”, a mai declarat Motorola Dezrobitu.

Romii solicită viteze maxime pe toate liniile, între 10-15 km/h, în funcţie de tipul de tren, considerând că la această viteză probabilitatea de producere a accidentelor e foarte scăzută.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
20 martie 2013 17:03

Alte articole

Vezi mai mult