Rromii cer plăcuţe bilingve la intrarea în localităţi, una pentru scris numele, una pentru furat

Mai multe organizaţii de promovare a intereselor etniei rrome au semnat o scrisoare comună pe care au înmânat-o Secretariatului General al Guvernului, în care solicită drepturi egale cu celelalte etnii din ţara noastră. În scrisoare rromii solicită instalare de plăcuţe bilingve la intrarea în fiecare localitate din România, ca să aibă şi gura lor ce mânca.

Aceştia doresc ca cel puţin una din plăcuţe să fie dintr-un material uşor de vândut la centrele de fier vechi, fier sau cupru, în timp ce cealaltă poate să fie din orice, chiar şi din duroplast. „Dacă dai ca prostu într-un oraş şi nu e nimic de găjbit să nu pleţe ţâganu cu mâna goală ca ultimul sărac”, a explicat bulibaşa de PR al ONG-urilor de rromi.

Decizia ar putea afecta sute de localităţi din România unde plăcuţele de la intrarea în localităţi dar şi cele de pe clădirile administrative au fost furate deja de români, la scurt timp după răsturnarea comunismului. „Fiecare a aplicat legile de retrocedarea aşa cum i-a dus capul. De unde să găsim acum metale proaspete pentru tot felul de semne?”, s-a plâns primarul unei comune din sudul Sibiului.

Cum ne vin ideile? Bea niște bere TNR și-o să afli. bereatnr.ro/shop

Scris de Ef
18 ianuarie 2014 07:01

Alte articole

Vezi mai mult