S-a ajuns ca-n Vestul Sălbatic! Recruiterii vânează programatori cu lasoul

Exact ca vulturul bărbos, bizonul sau raţa albastră de stepă, IT-istul competent e o specie din ce în ce mai rară! De aceea, multe companii s-au găsit nevoite să recurgă la metode desprinse din filmele cu cowboy pentru a-şi satisface nevoile de personal.

„De câte ori mă plimb prin nordul Capitalei, văd scene demne de Vestul Sălbatic. Zeci de recruiteri cu pălării cu boruri largi, gonind pe mustangi nărăvaşi, încercând să înhaţe cu lasoul câte un programator răzleţ, ca să-i dea salariul şi badge-ul”, povesteşte Geanone Marcu, plimbăreţ. „E un tablou romantic, dar mă întreb dacă nu există soluţii mai eficiente.”

„Cel mai haios e când o firmă are nevoie de recruiteri. Atunci vezi recruiterii dând rotocoale şi încercând să se prindă unul pe altul cu laţul ăla lung. E ca un spaghetti western cu Franco Nero, combinat cu o scenă din Benny Hill. Mai lipsesc şeriful şi bandiţii mexicani”, spune Costică Grigore, paznic la metrou.

„Sincer, cred că exageraţi un pic. Nu toţi recruiterii umblă pe coclauri cu frânghia şi calul după programatori. La Arnia, de exemplu, se caută chiar acum un IT Recruiter şi un International IT Recruiter care să ştie metode moderne de atras talentul. Zero lasouri, doar performanţă!”, spune Decebal Popescu, cetăţean bine intenţionat.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

12 mai 2022 10:39
Citește mai mult despre: lasou programatori recruiter

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult