S-a descoperit o nouă Evanghelie, din care s-ar putea să ne mai iasă 2 zile libere

Vestea cea bună ni se arată din nou de pe malurile sărate şi arse de soare ale Mării Moarte! În timp ce îşi păştea oile, un păstor de capre iordanian a descoperit într-o peşteră câteva manuscrise antice care alcătuiesc o nouă Evanghelie. După ce le-au studiat, mai mulţi teologi sunt de părere că s-ar putea să ne mai alegem cu vreo două sărbători legale.

„Evanghelia după Zebedeu nu conţine nimic scandalos sau extrem de amuzant, dar completează foarte frumos celelalte patru evanghelii canonice”, spune Daniil Onufrie, expert în Biblie.

Sf. Zebedeu scrie, de exemplu, că între Rusalii şi Adormirea Maicii Domnului ar mai fi o sărbătoare legală, Doiuliile, când Iisus s-a căţărat într-un măslin, s-a uitat spre mare şi a zis „Bă, trăi-v-ar vouă, m-aş cam duce la mare. Ia să nu mai mergem la muncă pe 2 iulie ca să facem un weekend lung”. „Şi weekendul lung s-a făcut”, continuă textul antic.

„Sunt şi alte sărbători mai mici în noua Evanghelie, de exemplu când Ioan Botezătorul şi-a lipit capul la loc. Asta pică pe 24 august, e marţi, se poate face punte”, adaugă teologul Onufrie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
21 iunie 2021 10:01
Citește mai mult despre: concediu evanghelie Sarbatori zi libera

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult