S-a descoperit un ceaslov cu citate din Octavian Paler ce n-au fost date niciodată pe Facebook

Descoperire de-a dreptul epocală făcută chiar de ziua de naştere a regretatului maestru. Un grup de istorici care lucrează la biografia acestuia, o lucrare monunmentală, mai mare decât “Istoria Literaturii Române” a lui Călinescu, a descoperit, printre actele lui Octavian Paler, un ceaslov plin cu citate inedite, care nu au fost distribuite până acum pe Facebook.

“Cu această descoperire putem spune că intrăm într-o nouă etapă a erei comunicaţionale. Dacă până acum puteai să vorbeşti doar două ore argumentând încontinuu cu citate din Paler, acum conversaţia poate dura chiar şi 8 ore”, a spus un specialist în Facebook. “Practic, am readus zâmbetul pe chipurile celor care voiau să pună un citat cu Paler pe un fundal cu apus de soare şi nu mai găseau, că fuseseră folosite toate”.

Citatele din ceaslovul găsit în casa lui Paler vor trece, mai întâi, printr-un proces de omologare pentru a se constata veridicitatea acestora. “Trebuie să conţină acel amestec echilibrat între banalitate şi truism care a ajuns să fie apreciat de o întreagă generaţie de români”, a explicat istoricul literar Decebal Popescu.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

2 iulie 2013 08:09

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult