S-a făcut dreptate! Românii își vor putea lua concediu și pentru creșterea porcului

Senatul României a aprobat astăzi în ședință solemnă legea prin care cetățenii care dețin un porc pot cere 90 de zile de concediu legal plătit pentru creșterea acestuia. Întrucât este cameră decizională, legea a plecat imediat către președinte pentru promulgare.

Măsura vine ca o reacție la scăderea vizibilă a nivelului de trai în România și dorește să prevină cazurile de sărăcie extremă în care oamenii nu au ce să mănânce pentru că au trebui să meargă la muncă, să câștige bani ca să-și plătească facturile. Conform legii, orice membru adult al familiei care deține un porc va putea să ceară acest concediu, dar doar o singură dată pe an.

În perioada de concediu de creștere a porcului îngrijitorul va primi echivalentul a salariului minim pe economie în două tranșe, una în nutreț și alta în bani. Normele metodologice de aplicare obligă pe cel care și-a luat concediu să ducă o porție de șorici la AJOFM-ul din județul în care domiciliază pe care s-o atașeze la dosar pentru decontările între Ministerul Muncii și cel al Finanțelor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

1 noiembrie 2022 08:50
Citește mai mult despre: concediu porc

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult