S-a găsit soluţia! Pietonii care n-au fost încă stropiţi de maşini vor fi stropiţi din elicoptere

Pietonii care încă n-au fost stropiţi de maşinile din trafic nu trebuie să se teamă că vor fi ignoraţi de autorităţi. Potrivit unui proiect, aceştia vor fi stropiţi din elicoptere special echipate pentru stingerea incendiilor.

„Suntem pregătiţi să intervenim în toate sectoarele. Operatorul de la bordul elicopterului poate identifica prin senzori termici pietonii care încă n-au fost stropiţi. Unde sunt mai mulţi, se dă drumul la rezervoare, iar pietonii vor fi muraţi ca la carte”, susţine Ghiocel Asimionesei, funcţionar din Primăria Capitalei care se ocupă cu controlul satisfacţiei pietonilor.

Potrivit proiectului, pietonii care simt că nu au fost stropiţi cum trebuie pot solicita un survol suplimentar şi se pot face mai vizibili purtând o jachetă reflectorizantă, pentru a putea fi ochiţi şi nimeriţi cât mai precis de elicopterele cu apă.

„Eu am venit pe jos de la Universitate până la Romană şi nu m-au stropit decât vreo 300 de maşini. Ideea cu elicopterele e foarte bună. Ca pieton, aş vrea mai multă înţelegere de la şoferi, Aş vrea, de exemplu, să pot să ies în rondul de la Romană, ca să mă poată uda băieţii din elicopter exact ca în fanteziile mele cele mai umede”, declară Mioara Papuc, pieton de Bucureşti.

Scris de Ionut
30 septembrie 2013 08:09

Alte articole

Vezi mai mult