S-a stins cel mai bun dintre noi! A trecut în nefiinţă Dan Pulea

Zi tristă pentru toţi românii după anunţul dureros al trecerii în nefiinţă a celui ce-a fost Dan Pulea. Deşi în ultimul timp trăia restras, conform unui stil de viaţă tipic Dan Pulea, numele său rămâne pe buzele tuturor românilor.

„Se spune despre el că a plecat din această lume aşa cum a venit: Dan Pulea”, subliniază Andrei Pleşu.

„Am fost deseori confundat cu el. Mă întrebau oameni pe stradă: Măi, tu eşti Dan Pulea? la care răspundeam civilizat că nu, deşi fiecare din noi are în el ceva Dan Pulea”, precizează Dan Puric, întristat de dispariţia celebrului Dan Pulea.

Dificila sarcină de a strânge la un loc toate realizările Dan Pulea revine singurei rude care i-a supravieţuit, respectiv vărul său, Dan Boulea.

” Sunt culegeri de matematică Dan Pulea, fundaţii Dan Pulea. Apoi, dacă ne gândim la teatru, ne vine în minte Dan Pulea. Dacă ne gândim la arhitectură, urbanism, cultură în general, Dan Pulea iese la suprafaţa ca o constantă a marilor realizări româneşti”, argumentează Dan Boulea, cel care se va ocupa şi de Casa Memorială Dan Pulea.

Anunţul trecerii în nefiinţă a lui Dan Pulea a fost primit cu surpriză de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a promis imediat realizarea unei statui Dan Pulea, sau chiar a unei serii de monumente Dan Pulea, răspândite prin toate zonele Bucureştiului.

Din toate acestea, românii trebuie să păstreze în străfundul lor conştiinţa că oricare dintre noi poate fi Dan Pulea. Ştirea tristă a trecerii sale în nefiinţă ne determină să ne întrebăm retoric: Cui ne laşi, Dan Pulea?

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
29 mai 2013 14:14

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult