S-au descoperit singurele cuvinte care nu au fost rostite niciodată: Hai să facem concediul la Mizil

După laborioase și îndelungate cercetări științifice, savanții de la Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan din capitală au descoperi o serie de cuvinte care, deși există, nu au fost rostite niciodată împreună, de nici un cunoscător al limbii române. Expresia „Hai să facem concediul la Mizil”, cu variațiunile „Hai iubito să facem concediul la Mizil” sau „Hai pisi, să facem vacanța la Fetești”, nu au fost rostite niciodată de la inventarea limbii române încoace.

„Dificil în realizarea studiului a fost faptul că nici nu știm exact cum se rostesc aceste cuvinte luate împreună”, a declarat președintele institutului, Decebal Popescu. „O caracteristică a limbii vorbite este că sună altfel decât cea scrisă. Expresia în cauză ar putea suna ca «Hai să mergem la Geoagiu Băi să agățăm și noi ceva» sau «Coa, n-ai să dai 100 de lei»”, a precizat dl. Decebal.

Odată descoperită, savanții au aflat și de ce nu este folosită de nimeni. Primul om care a rostit cuvintele cap coadă a ieșit automat la pensie și a dobândit reumatism.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
11 iulie 2015 09:07

Alte articole

Vezi mai mult