Sahara, afectată de un nor de praf venit din Bucureşti! Mii de beduini şi-au găsit cămilele murdare

Mii de locuitori ai deşertului Sahara şi-au găsit în această dimineaţă corturile şi cămilele acoperite cu un strat fin de praf gri adus tocmai din Bucureşti de ploile din ultima vreme. Pe măsură ce capitala României e afectată tot mai des de furtuni de praf, astfel de fenomene le vor da tot mai multe bătăi de cap beduinilor, spun meteorologii.

“Abia îmi spălasem cămila”, se plânge Ramalah Al-Crişor, imamul unui cătun saharian. “Azi dimineaţă, după rugăciune, am găsit-o atât de murdară că m-am crucit! Bineînţeles, cu faţa spre Mecca. Acum m-am împăcat cu ideea că va trebui să merg o mie de kilometri până la cea mai apropiată oază, să dau pe ea cu o găleată de apă, dar sper să nu se repete incidentul. Îi rog insistent pe români să-şi măture oraşul.”

“Pe satelit, praful depus în Sahara pare să aibă legătură cu o furtună de nisip produsă în zona Timpuri Noi, unde e terenul ăla viran, dar ar putea foarte bine să provină din Rahova sau chiar din centru”, explică un meteorolog tunisian. “Particulele de praf se deplasează la o altitudine foarte mare, astfel încât am putea descoperi murdărie bucureşteană chiar şi pe gheţarii din Groenlanda sau în jungla amazoniană.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
26 septembrie 2013 13:03

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult