Salvamar din Costineşti, bănuit că a fost angajat pe pile după ce a recunoscut că nu ştie să înoate

Sună ridicol, dar e realitatea crudă de pe plaja din Costineşti! Robert Acrişor, singurul salvamar al staţiunii de mai bine de 15 ani, a stârnit recent bănuiala că ar fi fost angajat pe pile, recunoscând public că nu ştie să înoate.

Văr al primarului din perioada 1996-2000, salvamarul neagă vehement că ar fi obţinut postul în mod fraudulos, însă performanţele sale spun o cu totul altă poveste. Într-un deceniu şi jumătate de activitate, acesta a salvat viaţa unei singure persoane: un cetăţean aflat pe uscat, care se înecase cu porumb fiert şi căruia salvamarul i-a aplicat manevra Heimlich “mai mult din greşeală”.

Luat la întrebări de reporteri, Acrişor a fost vizibil iritat de acuzaţiile care i se aduc. “Asta e calomnie! Am obţinut postul prin concurs, ca toată lumea. Unde scrie că un salvamar trebuie să ştie să înoate?”

Mai mult, salvamarul i-a invitat pe jurnalişti să îl însoţească într-o zi pe plajă, “să vadă şi ei cât de frumos ştiu să mă agit şi să dau din mâini atunci când văd oameni aflaţi în pericol.”

Scris de Vasile
24 iunie 2014 23:06
Citește mai mult despre: litoral salvamar vacante

Alte articole

Vezi mai mult