Salvamarii vor primi harpoane, să-i prindă pe turiștii care trec de geamandură

În sfârșit, după ce ani de zile sindicatele din domeniu au cerut în mod repetat autorităților locale și centrale dotări mai bune pentru a-și face treaba, salvamarii vor primi începând cu luna viitoare harpoane și năvoade de pescuit, pentru a putea să prindă mai bine turiștii care trec de geamandură.

„Este o situație care nu prea se discută, în ultima vreme turiștii au devenit tot mai grași și este destul de dificil, nu doar să-i prindem ci mai ales să-i tragem înapoi la mal. Aceste harpoane ne vor ajuta să ne facem treaba mai bine”, a explicat Aurel Enache, un lider de sindicat al salvamarilor. Acesta spune că el și colegii lui se vor antrena în zilele următoare cu bețe de umbrelă de plajă pentru a putea fi pregătiți perfect când vor veni armele.

De cealaltă parte, autoritățile au anunțat și o reducere a salariului salvamarilor, motivând că acum au instrumentele necesare pentru a-și procura singuri hrana. „Au cu ce vâna, pot să-și facă din ce prind nu doar de mâncare ci și niște locuri unde să doarmă. Sunt zeci de civilizații care au trăit așa”, spune primarul din Constanța.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

6 iulie 2020 05:57
Citește mai mult despre: salvamari

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult