Comandamentul general de Salvamont anunță vreme așa și-așa zilele astea, risc de avalanșă cât de cât și roagă pe toți turiștii care merg pe munte în această perioadă să nu mai sune la Salvamont că nu le merge netul la cabană.

yeti_in_apuseni_salvamont.jpg

„Călătoritul pe munți presupune și o pregătire inițială serioasă. Vorbim de bocanci de munte, pelerine groase, pături și cartele SIM la toate rețele de telefonie, că poate una are acoperire, alta n-are și e bine să le ai pe toate. Inclusiv dubluri, să nu călărească toată lumea un singur hotspot, pentru că acesta se încălzește și ia foc telefonul. Aceasta este, de fapt, și principala cauză a incendiilot de cabane”, a precizat Stelian Manole, salvamontist din Bușteni.

Oamenii munților recomandă, ca o măsură disperată în caz că pică netul la cabană, ca turiștii să nu se panicheze, să se adune unul lângă altul și să vorbească fizic între ei. Dacă nu se poate, să se ducă să se culce și să reia procedura dimineața, cu forțe proaspete. 

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Sunday, 26.01.2020 08:35 Social

National Cinematografic