Salvamont îi roagă pe români să nu mai sune când le pică netul la cabană

Comandamentul general de Salvamont anunță vreme așa și-așa zilele astea, risc de avalanșă cât de cât și roagă pe toți turiștii care merg pe munte în această perioadă să nu mai sune la Salvamont că nu le merge netul la cabană.

„Călătoritul pe munți presupune și o pregătire inițială serioasă. Vorbim de bocanci de munte, pelerine groase, pături și cartele SIM la toate rețele de telefonie, că poate una are acoperire, alta n-are și e bine să le ai pe toate. Inclusiv dubluri, să nu călărească toată lumea un singur hotspot, pentru că acesta se încălzește și ia foc telefonul. Aceasta este, de fapt, și principala cauză a incendiilot de cabane”, a precizat Stelian Manole, salvamontist din Bușteni.

Oamenii munților recomandă, ca o măsură disperată în caz că pică netul la cabană, ca turiștii să nu se panicheze, să se adune unul lângă altul și să vorbească fizic între ei. Dacă nu se poate, să se ducă să se culce și să reia procedura dimineața, cu forțe proaspete.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
26 ianuarie 2020 09:01

Alte articole

Vezi mai mult