Sănătatea pe primul loc! Anul trecut s-au lăsat de fumat 174.000 de români morți de cancer la plămâni

Cine spune că românii își neglijează propria sănătate se înșală amarnic. O statistică înregistrată anul trecut ne arată un lucru extrem de interesant, și anume că nu mai puțin de 174.000 de români au renunțat la țigări pe parcursul lui 2017. Printr-o coincidență uimitoare, toți au invocat exact același motiv: decesul cauzat de contractarea cancerului la plămâni.

„Nu ne așteptam ca un număr atât de mare de români să renunțe la fumat”, spune Sorina Pintea, ministrul sănătății. „Am spălat milioane de euro în campanii anti-fumat anul trecut, iar rezultatele au fost mult peste așteptări. Știam eu că suntem un neam plin de voință, dar nici chiar așa. Un mare ‘bravo’ tuturor românilor care au ales calea sănătății îmbolnăvindu-se iremediabil de cancer pulmonar”, a mai declarat ministrul.

Pe lângă fumat, alți 240.000 de români decedați de infarct au decis, printr-un efort comun de voință, să renunțe la carnea din alimentație, în special carnea de porc. România a înregistrat, astfel, cea mai mare creștere din Europa în ce privește numărul de oameni care pronunță cuvintele “sunt vegan” fără să fie întrebați.

Scris de Luchian
19 februarie 2018 11:02
Citește mai mult despre: cancer fumat sanatate

Alte articole

Vezi mai mult