Şantierul naval Galaţi a livrat Ministerului Apărării Naţionale prima galeră românească

Şantierele navale Galaţi au înregistrat o reuşită remarcabilă pentru industria de apărare a României: prima galeră integral românească a fost livrată ieri Ministerului Apărării Naţionale.

„Este o navă modernă, dacă ne raportăm la secolele 2-3 e.n, echipată cu cele mai performante sisteme de luptă de care dispunem. A fost construită pe o platformă grecească, dotată cu 80 de locuri de vâslaşi. În privinta vitezei, la tobe l-am adus pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, deci vă daţi seama…”, susţine căpitanul galerei Paranghelia.

Potrivit căpitanului, galera este echipată cu un pinten din fier, cu care poate izbi din lateral alte nave, scufundându-le.

„Prima misiune a galerei va fi în Mediterana, unde va efectua patrulări în largul coastelor siriene, pentru a preîntâmpina o escaladare a războiului civil din acea ţară”, a mai declarat căpitanul Parangheliei.

Pe lângă sporirea capacităţilor de apărare a patriei, galera Paranghelia asigură şi circa 100 de locuri de muncă noi, în principal vâslaşi, dar şi personal auxiliar.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
22 mai 2013 15:05

Alte articole

Vezi mai mult