Şaorme rulate în Germania

Un studiu pe care nimeni nu s-a mai gândit până acum să-l facă – poate şi pentru că, deşi nu e neapărat lipsit de relevanţă, în mod sigur te întristează puţin – arată că românii mănâncă 220.000 de şaorme pe zi. Numărul e colosal, trebuie să recunoaştem. Zilnic, unui român din o sută îi pute gura a ceapă şi a sosuri cvasiexpirate. Ţi-ai dori ca, undeva în Dristor, să existe un gras care mănâncă jumătate din ele.

 

Probabil că, în acelaşi registru ar trebui să calculam şi care a aportul caloric al şaormelor care se vând într-o zi, câţi litri de sos se toarnă în ele, câţi pui şi berbecuţi îşi dau ultima suflare ca să avem noi de ce să ne aplecăm, ca să nu ne pătăm cu maioneză, în dreptul tonetelor din Regie şi Distor, care e suprafaţa pe care ar acoperi-o lipiile etc.

 

În curând, în cărţile de matematică, problemele n-or să se mai refere la muncitori care sapă un şanţ, ci la şaormari care rulează lipii.

 

Basmele cu care am crescut or să fie înlocuite de legendele urbane referitoare la şaorma din Dristor. Ştiaţi, de exemplu, că s-au găsit în ea gheare de şobolan, păr pubian de virgină şi, la un moment dat, până şi spermă de câine? Pare că lipia aia rulată e un fel de ceaun cu poţiune magică, mai lipseşte piciorul de broască râioasă.

 

Partea tristă e că, uneori, una dintre cele 220.000 de şaorme e a ta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
14 aprilie 2010 15:29

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult