Sărac tratat impecabil într-un spital, după ce a fost confundat cu un om cu bani

Caz halucinant de malpraxis medical la un spital românesc, unde un sărac a fost tratat exemplar și a primit cele mai bune tratamente, asta după ce a fost confundat cu un om cu bani. Omul a fost poftit să intre de către portar, a fost preluat de trei asistente și de doi medici, care i-au făcut pe loc analize complete și l-au operat magistral.

Stupoare însă după ce omul a anunțat că nu are bani, lucru care a stârnit revolta medicilor și a celorlalți angajați ai spitalului. ”Cum adică, să nu dai măcar 50 lei la o asistentă? Nu mai zic de șpaga doctorului, care săracul a făcut operația crezând că va lua pe puțin 9000 de lei! E bătaie de joc ce-a făcut milogul ăsta! Eu am propus de mulți ani să se facă internări pe baza plății unui avans”, a comentat indignat anestezistul, și el nemulțumit că nu și-a luat niciun ban de la sărac.

Incidentul nu a rămas fără urmări. ”Cum a fost posibil ca acest sărac să treacă de filtrele noatre?”, a întrebat directorul, furios. Asistenta care l-a băgat în seamă pe sărac a fost sancționată drastic cu o tăiere de salariu de 30% și a fost avertizată să nu mai lase săraci în spital. Pentru ca medicii să-și recupereze pagubele, săracului i-a fost prelevat un rinichi și un lob de plămân, care au fost vândute unor pacienți cu bani.

Scris de Ionut
6 octombrie 2021 13:10
Citește mai mult despre: medic pacient sărac spital

Alte articole

Vezi mai mult