Sărăcie extremă! 20% dintre români trăiesc cu mai puţin de 5 pungi în punga cu pungi

Deşi, în medie, o ducem din ce în ce mai bine, milioane de români sunt încă la marginea societăţii, trăind de pe o zi pe alta ca triburile din neolitic! Potrivit INS, 20% din concetăţenii noştri au mai puţin de 5 pungi în punga cu pungi din bucătărie sau cămară.

„Ştiam deja că 10 milioane de români au WC în fundul curţii, dar să aflu că aproape 4 milioane nu au nici măcar cinci sacoşe băgate una într-alta? Asta în timp ce unii ca Ţiriac stau pe munţi de pungi, unele din foiţă de aur sau piele de elefant? M-am cutremurat”, spune Avram Ţugu, sociolog.

„Sigur, toaleta e şi ea importantă, dar pungile sunt esenţiale! Păi în pungă poţi să-ţi faci nevoile oricând, dar e mult mai greu să te duci la piaţă cu vasul de WC să-ţi iei ţelină pentru ciorbă.”

Potrivit specialiştilor, deblocarea fondurilor pentru programul „Punga pentru toţi” ar însemna o rază de lumină pentru cei mai năpăstuiţi dintre români. „Dacă s-ar aproba în sfârşit, sute de mii de oameni ar beneficia lunar de un pachet de pungi asortate, nu multe, dar cât să-şi facă şi ei un stoc în debara”, explică Marcolena Gogeanu, specialist în drepturile omului.

Scris de Vasile
25 ianuarie 2020 12:01
Citește mai mult despre: sarac

Alte articole

Vezi mai mult