Sărăcie lucie! 2 din 5 români nu-şi permit o cameră cu care să îşi pozeze mâncarea la rezoluţie înaltă

Eurobarometrul privind incluziunea socială 2017 publicat recent de Comisia Europeană arată că România se află, din nou, la coada clasamentului în privința accesului la tehnologie de înaltă fidelitate. 42% din români nu au cameră foto cu mai mult de 5Megapixeli, ceea ce înseamnă că nu pot oferi fotografii de calitate pe Facebook.

„Știți cum e să faci un selfie cu o cameră de 2MP? Îți ies de parcă ar fi daguerotipie, în secolul XXI, într-o țară care se pretinde europeană! Sunt oameni care fac sarmale excelente în țara asta, dar nu știe nimeni de ei, că nu pot să le fotografieze la rezoluție mare”, a explicat Marian Gandea, CEO la Marian Gandea Photography.

Nu e nicio surpriză că cele mai bune camere foto se găsesc în București, unde lumea îți pemite ceva la minim 12MP, în timp ce în județe ca Vaslui sau Giurgiu încă mai găsești oameni cu telefoane noname chinezești cu cameră de 1,3 MP. „O soluție ar fi un program național care să ofere fiecărui român un iPhone, măcar un SE, ca să poată și el poza calumea ce vede prin jur”, spun specialiștii în domeniu.

Scris de Eftimie
24 aprilie 2018 15:04

Articole asemanătoare

Vezi mai mult