Sărbătoare la Zalău! Oraşul aniversează 750 de ani de la singura atestare documentară

Atmosferă festivă în centrul Zalăului! Potrivit unor zvonuri nefondate, cel mai important oraş din Sălaj aniversează zilele acestea 750 de ani de la singura sa menţionare într-un document scris. În cadrul manifestărilor aniversare, bătrânii spun că o formaţie despre care nu se ştiu foarte multe ar putea susţine un concert extraordinar.

“Sărbătorim 750 de ani de când un oraş cu trăsăturile Zalăului a fost menţionat în treacăt, într-o scrisoare a unui mic cultivator de secară către morarul său”, ar fi declarat un istoric zalăuan a cărui existenţă este, la rândul ei, acerb disputată. “Ce-i drept, scrisoarea nu îi spune chiar Zalău şi îl plasează greşit, undeva în Dobrogea, dar nu am descoperit încă o atestare documentară mai precisă a oraşului nostru iubit, care a dat nenumăraţi oameni importanţi, precum…”, ar fi adăugat savantul.

Cu toate că data exactă a manifestaţiei este necunoscută, se vorbeşte despre o paradă grandioasă al cărei traseu ar înconjura principalele obiective ale Zalăului. “Cu siguranţă există în frumoasa urbe a Zalăului o Primărie, o Casă de Cultură şi un parc cu o statuie a lui…”, au presupus autorităţile locale.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
5 iunie 2013 20:26

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult