Şase lucruri inedite despre minerii salvaţi în Chile

Reporterul TNR prezent în Chile la operaţiunea de salvare a minerilor care au fost blocaţi în mină a aflat detalii inedite despre operaţiune. Surprinde plăcut faptul că majoritatea informaţiilor obţinute de reporterul nostru nu au apărut în presa sau buletinele de ştiri care au tratat subiectul. Practic, toate informaţiile obţinute de reporterul nostru sunt exclusivităţi.

• Minerii blocaţi în subteran în Chile au refuzat iniţial să plece din mină. Ei au acceptat să fie scoşi la suprafaţă abia după o intervenţie a lui Ion Iliescu şi Miron Cozma, care au avut nevoie de doar 10 minute ca să-i convingă să vină alături de ei la suprafaţă. Se pare că Iliescu le-a lansat minerilor chiar şi o invitaţie în România, ca să planteze panseluţe în grădina Palatului Cotroceni.

• Operaţiunea de scoatere a minerilor la lumina zilei au fost condusă de un renumit ginecolog american.

• Adepţii teoriei conspiraţiei spun că nu toţi minerii au ieşit la suprafaţă în Chile. Majoritatea dintre ei se pare că au ieşit la suprafaţă în partea opusă a globului, undeva în China, după ce au săpat singuri în direcţie opusă faţă de echipele de salvare.

• Scoaterea minerilor la suprafaţă a fost grăbită de faptul că terenul sub care se află mina a fost retrocedat strănepotului unui vechi moşier chilian, motiv pentru care evacuarea minerilor devenise practic obligatorie.

• Minerii n-au fost deloc încântaţi când au ajuns la suprafaţă. „În subteran aveam mâncare gratis, nu plăteam lumina, nu aveam rate la bancă, era mult mai bine acolo. Acum încep grijile”, s-a plâns unul dintre ei.

• Ca fapt inedit, la faţa locului a fost prezent şi un echipaj OTV, după ce Dan Diaconescu a primit un pont anonim, cum că din mină va fi scoasă la suprafaţă şi Elodia.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
14 octombrie 2010 14:42

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult