Şase turişti africani au murit de frig pe litoralul românesc

 

Pe litoral s-au înregistrat câteva cazuri de hipotermie, frigul afectând mai multe familii de turişti camerunezi care îşi petreceau liniştiţi concediul în staţiunea Eforie Nord.

 

Turiştii africani sunt pur şi simplu revoltaţi de situaţie: “Este insuportabil”, ne neclară un domn din Zimbabwe care are degerături de gradul trei la ambele picioare. “Sunt 37 de grade aici, ne clănţăne dinţii. Nici haine groase nu găsim să cumpărăm, peste tot sunt numai slipuri. La hotel nu se dă deloc căldură, caloriferele abia că sunt puţin călduţe.”

De la frigul pe care turiştii africanii îl îndură şi până la cazurile de deces de săptămâna trecută nu a fost decât un pas. Drama lor a început încă din prima zi de vacanţă. “De când am venit aici soţul meu Mikembe a suferit de frig încontinuu. Ieri seară s-a îmbrăcat şi s-a culcat, dar în somn s-a dezvelit şi asta i-a fost fatal. L-am găsit de dimineaţă rece” ne spune o doamnă din Uganda.

În afară de regimul termic înfricoşător la care sunt supuşi, turiştii africani s-a mai plâns şi de modul odios în care sunt persecutaţi de către gazde. “De multe ori, la restaurantele de pe litoral am fost serviţi numai cu hrană rece sau la temperatura camerei, iar paharele cu suc aveau adevărate cuburi de gheaţă în ele.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
9 august 2010 16:17
Citește mai mult despre: africa canicula litoral

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult