Sate întregi din Bărăgan n-au festival de muzică electronică. „Ne drogăm în linişte”

Deşi în marile oraşe ne bucurăm de toate beneficiile vieţii moderne, există locuri în România unde timpul s-a oprit acum mai bine de 8 ani! În Bărăgan, comune întregi nu au nici astăzi un festival de muzică electronică, locuitorii acestora fiind nevoiţi fie să meargă zeci de kilometri până la cea mai apropiată discotecă, fie să se drogheze, pur şi simplu, în linişte, la lumina lămpii cu gaz.

„E tragic. Sunt cătune unde oamenii încă cred că Iliescu e preşedinte, sau că cel mai bun DJ e DJ Bobo. Unde doar un afiş jerpelit de la casa de cultură mai arată că, odinioară, acolo se făceau rave-uri super şmechere”, plânge Marcel Ţunţoi, membru al unui ONG care împarte stroboscoape pe baterii şi pastile de ecstasy bătrânilor din satele fără curent.

„Pe vremea lui Ceauşescu venea maşina cu droguri de două ori pe săptămână, era bine, aveam şi veterinar la CAP, ne dădea ketamină…”, oftează nea Sandu, 92 de ani. „Acum ce să facem? Ne drogăm cu ce găsim şi noi prin bătătură, mătrăgună, ciumăfaie… De sărbători ne mai trimit copiii câte o vedere din Spania cu un timbru de LSD.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
19 august 2022 15:02
Citește mai mult despre: droguri izolare muzica electronica

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult