Sătenii din Braşov se plâng că vin urşii să le ceară 100 de lei împrumut până după hibernare

Dacă până de curând urșii din Brașov reprezentau o problemă minoră, venind doar pe la tomberoane să scormonească după resturi, în ultimele săptămâni, în urma impactului noilor măsuri economice, aceștia s-au obrăznicit teribil. Astfel, mai mulți săteni din Brașov s-au plâns că ursul vine până la ușă și cere bani împrumut.

„De obicei când aud ursul pe-afară nu-l bag în seamă, o fi scotocind și el ceva pe la gunoi, dă-i pace. Dau manelele mai tare și-mi văd de treabă. Dar acum m-am trezit cu el la ușă, bătea și mormăia, se sprijinise în soneri. Când deschi, mor, mor, dă bă 100 de lei până ies din hibernare. Auzi tupeu! I-am dat o vișinată și l-am poftit afară, că eu n-am bani de dat”, a povestit brașoveanul Ion Amititeloaie.

Autoritățile locale spun că vor lua măsuri pentru a preveni aceste atacuri mizere ale urșilor. „O să discutăm cu poliția comunitară și cu colegii din primărie să facem o chetă să le dăm ăstora niște bani să ne lase în pace. Mie mi-a mers tot timpul faza asta, și cu urși și cu oameni ba chiar și cu procurori”, a declarat primarul localității, Gheorghe Scripcaru.

Scris de Ef
11 ianuarie 2018 11:01
Citește mai mult despre: bani imprumut Brasov ursi

Alte articole

Vezi mai mult