Sătui de facturile mari, mii de români aleg să se debranşeze iarna aceasta de la cârciumă

Deşi riscă să îngheţe de frig, numeroşi români au luat decizia de a se debranşa de la serviciile cârciumilor în această iarnă, motivând că facturile au devenit de nesuportat. Majoritatea declară că îşi vor monta damigene de apartament, pe vin sau ţuică din producţia proprie, mult mai fiabile şi mai economice.

Cu toate acestea, există şi români cu mai puţină dare de mână, care riscă să nu aibă la ce se încălzi. “Eu unul m-am debranşat de două luni de la barul din cartier”, declară Robert Acrişor, capul unei familii numeroase. “Băutura era scumpă foc, abia dacă venea la 30-40 de grade. Dacă mă îmbătam şi dădeam pe jos, trebuia să plătesc eu pierderile din reţea. Vecinii şi-au montat damigeană proprie pentru încălzire, dar eu şi copiii cred că vom tremura de frig iarna asta. Asta e, punem o pufoaică pe noi sau facem rachiu din ea.”

Deoarece nu se întrevăd prea curând subvenţii guvernamentale pentru încălzirea la cârciumă, câteva asociaţii umanitare anunţă că vor dona cantităţi considerabile de prune şi corcoduşe românilor nevoiaşi, pentru ca aceştia să-şi poată produce în gospodărie agentul termic.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
7 decembrie 2012 16:12

Alte articole

Vezi mai mult