Sătui să mai aştepte viitura, mai mulţi moldoveni şi-au dărâmat singuri casele

“Suspansul ăsta ne omoară cu zile”, au strigat mai mulţi ţărani din satele ce vor fi afectate de inundaţii zilele următoare. Aşa că, sătui să aştepte au decis să ia măsuri, au pus mâna pe furci, topoare şi alte ustensile din gospodărie şi au purces al dărâmarea locuinţelor aflate în calea viiturii.

“În câteva ore agoniseala noastră de-o viaţă s-a dus dracului. Mi-am înecat patru găini, un porc, am aruncat pe geam zeci de kile de făină şi un televizor pe care îl câştigasem de la ProTV în 1998”, a declarat, cu mândrie, Ghiocel Asimionesei, un ţăran ce va fi afectat de viitură şi inundaţie săptămâna viitoare.

Autorităţile au încercat să intervină dar, ca de obicei, au acţionat cu întârziere, ţăranii fiind deja la cârciumă când au venit primele autospeciale ISU. Digul montat la intrarea în sate a început să fie furat abia spre seară iar primele ajutoare pentru năpăstuiţii de acolo vor ajunge abia săptămâna viitoare când, mai mult ca sigur, nu vor putea ajunge în sate din cauza nivelului ridicat al apelor.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

15 iunie 2013 04:09

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult