Gata cu mărunţişul! Un studiu realizat de Institutul pentru Bani “Arhimede Vasile” din Capitală arată că românii s-au săturat să primească rest în monede, pe care să le uite prin buzunare.

card_maruntis_direct2.jpg
Mai mult decât atât, institutul bucureştean avertizează că deţinerea de mărunţiş e chiar periculoasă: "1740 de maşini de spălat au explodat doar anul acesta din cauza blugilor burduşiţi de fise. În total, daunele se ridică la câteva milioane de lei, sau - dacă vreţi - zeci de milioane de monede de 10 bani", a explicat un cercetător.

“Am înţeles că nu mai merge cu caramele şi gumă pe post de rest, dar ce-ar fi dacă ni l-ar vira direct în cont, ca să nu ne mai complicăm? Cât de greu e să-mi pună 495 lei şi 12 bani pe card?”, a întrebat Decebal Popescu, un bucureştean care tocmai plătise cu o bancnotă de 500 un suc şi o pungă de pufuleţi în valoare totală de 4,88 lei.

Deşi mulţi prieteni au fost, iniţial, atraşi de sugestia lui Popescu, aceştia şi-au dat seama curând că e mult mai comod să plăteşti direct cu cardul. "Mai mult, dacă mergi la cumpărături în Mega Image-ul din vecini şi achiţi cu cardul STAR de la BT, beneficiezi de un super discount", i-a atras atenţia unul dintre ei, autoservindu-se pe furiş din punga cu pufuleţi.

Scris de Advert Einstein | Wednesday, 26.04.2017 12:28 Social

National Cinematografic