Sătui să primească monede mici când plătesc la magazin, mulţi români vor ca restul să li se vireze pe card

Gata cu mărunţişul! Un studiu realizat de Institutul pentru Bani “Arhimede Vasile” din Capitală arată că românii s-au săturat să primească rest în monede, pe care să le uite prin buzunare.

Mai mult decât atât, institutul bucureştean avertizează că deţinerea de mărunţiş e chiar periculoasă: „1740 de maşini de spălat au explodat doar anul acesta din cauza blugilor burduşiţi de fise. În total, daunele se ridică la câteva milioane de lei, sau – dacă vreţi – zeci de milioane de monede de 10 bani”, a explicat un cercetător.

“Am înţeles că nu mai merge cu caramele şi gumă pe post de rest, dar ce-ar fi dacă ni l-ar vira direct în cont, ca să nu ne mai complicăm? Cât de greu e să-mi pună 495 lei şi 12 bani pe card?”, a întrebat Decebal Popescu, un bucureştean care tocmai plătise cu o bancnotă de 500 un suc şi o pungă de pufuleţi în valoare totală de 4,88 lei.

Deşi mulţi prieteni au fost, iniţial, atraşi de sugestia lui Popescu, aceştia şi-au dat seama curând că e mult mai comod să plăteşti direct cu cardul. „Mai mult, dacă mergi la cumpărături în Mega Image-ul din vecini şi achiţi cu cardul STAR de la BT, beneficiezi de un super discount„, i-a atras atenţia unul dintre ei, autoservindu-se pe furiş din punga cu pufuleţi.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

26 aprilie 2017 10:04
Citește mai mult despre: BT card fise maruntis Mega Image

Alte articole

Vezi mai mult