Prima zi de școală, primele cazuri de abandon școlar! Unui român deja i s-a luat de trezitul devreme, ca să pregătească copiii și să-i ducă la școală, așa că i-a convins să se lase. ”Pierd zilnic până la două ore cu dusul copiilor la școală, plus nervii din trafic, chiar nu merită efortul”, a explicat părintele.

trezit_devreme_neplacut.jpg ”În plus, nu e ca și cum am avea un sistem de învățământ performant, sau măcar școli dotate cu ceea ce e nevoie, deci oricum e posibil ca mai tare să-i tâmpesc ducându-i la școală”, spune părintele. ”Ca să nu mai zic de câți bani voi economisi, că școala asta așa-zis gratuită de la noi e extrem de scumpă, mai ales când ai mai mulți copii.”

Românul spune că nici el nu are studii, dar că asta nu-l încurcă deloc profesional. ”Lucrez în primărie, salariul e foarte bun, iar de dat afară nu mă poate nimeni da afară”, se laudă el. ”Așa că de ce să facă copiii școală? Ca să ce? Ca să ajungă să lucreze la privat, ca proștii? Neah, mai bine fără școală și cu loc de muncă la stat.”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Monday, 09.09.2019 14:00 Social

National Cinematografic