Savanţii au descoperit a 11-a poruncă a lui Moise: Să nu bagi în buzunar bricheta altuia din reflex

Milioane de români sunt păcătoşi fără să ştie, susţine un cercetător al Institutului Biblic “Teohari Georgescu”, care a reuşit să descifreze o a 11-a poruncă primită de Moise pe muntele Sinai. Tradusă aproximativ din ebraică, spune savantul, aceasta ar fi “Să nu bagi în buzunar bricheta altuia, nici măcar din reflex”.

“Deoarece a 11-a poruncă e notată cu altă culoare, pe marginea manuscrisului, putem presupune totuşi că e vorba de o adăugire ulterioară a lui Moise, care nu se afla pe lespezile de piatră păstrate în Chivotul Legii”, spune cercetătorul. “Se ştie despre fratele lui Moise că avea un obicei enervant: ‘Şi ceru Aaron lui Moise amnar şi cremene întru aprinderea unei ţigări, dar pe urmă în loc să i le înapoieze, în buzunarul său le ascunse. Mai târziu Moise, căutându-se de amnar, nu-l mai găsi şi tare mâhnit fu toată seara, căci ia-l de unde nu-i. (Exod 41:6)‘.“

“Pe de altă parte, este totuşi posibil ca Iehova în persoană să fi dictat porunca legată de brichete, bănuindu-l pe Adam că ar fi plecat din grădina raiului cu Zippo-ul lui preferat. Una peste alta, când vă dau un foc, daţi-mi şi bricheta înapoi ca să fiţi siguri că vă mântuiţi”, adaugă savantul, care a ţinut să menţioneze că nu are nici un interes ascuns.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
10 septembrie 2013 10:36

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult