Savanţii din Zalău au creat o pălincă premium, ce nu poate fi detectată de nevastă

După ani de cercetări şi studii asidue, cercetătorii zălăuani de la Institutul pentru Puritatea Pălincii (IPP) sunt în pragul unei descoperiri revoluţionare. Astfel, ei au reuşit, deocamdată în condiţii de laborator, crearea unei pălinci ce nu poate fi detectată de nevastă.

“Tăria cu mărgeluţe sau cea de peste 100 de grade sunt nişte fleacuri pe lângă această provocare. Orice băutor adevărat ştie că ajunsul acasă mirosind a băutură este una din cele mai periculoase activităţi. Dacă te prinde poliţia, treacă-meargă, dai o sută-două de lei, scapi cu o amendă şi câteva puncte. Dacă te prinde nevasta, ăla eşti”, a explicat Menumorut Popescu, cunoscut savant zălăuan.

Primele mostre de pălincă, administrate unor voluntari devotaţi acestei cauze, au dat rezultate pozitive. “Am dat câteva păhărele pe gât, m-am dus acasă fără probleme, soţia a crezut că-s obosit de la muncă de abia mă mai ţineam pe picioare”, a povestit unul din subiecţi. Un alt avantaj al pălincii care nu miroase e că poate fi folosită la locul de muncă, atunci când trebuie să ne prefacem că am muncit de nu mai vedem bine.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
18 aprilie 2013 09:04

Alte articole

Vezi mai mult