Scafandrii confirmă: Cea mai adâncă groapă din lume nu este în Oceanul Pacific, ci în Rahova

O groapă anonimă din cartierul bucureştean Rahova a fost declarată oficial cel mai adânc punct de pe suprafaţa Pământului, depăşind cu 3 metri faimoasa Groapă a Marianelor din Oceanul Pacific. Măsurătoarea a fost confirmată aseară de o echipă de scafandri japonezi, care au atins în urmă cu câteva ore fundul gropii din sectorul 5 al Capitalei, unde mulţi şoferi se plâng că şi-au accidentat vehiculele.

“E fascinant” a declarat Ferencz Yamamoto, conducătorul cercetărilor, “mai ales că aceste fose extrem de adânci se formează de obicei în ocean, unde se întâlnesc plăcile tectonice, de-a lungul a milioane de ani. Cu toate acestea, în Bucureşti am identificat sute de găuri asemănătoare, acestea formându-se doar în câţiva ani, ca urmare a neglijenţei primarilor.”

După omologarea rezultatelor, fosa adâncă de peste 11.000 de metri de pe strada Petre Ispirescu ar putea fi botezată “Groapa Mareanului”, amintind atât de rivala sa din Pacific, cât şi de edilul care a făcut posibilă stabilirea de către România a unui nou record mondial.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
21 martie 2013 18:03

Alte articole

Vezi mai mult