Scandal în învăţământ! Fondul şcolii, escrocherie inventată de elevi pentru a avea bani de ţigări

Deşi fondul şcolii pare o instituţie românească foarte veche şi solidă, recent au apărut indicii că de fapt totul e o escrocherie a elevilor români, care pretind bani şi alte foloase materiale de la părinţi, cu care îşi cumpără ţigări şi băutură.

Schema a fost dată în vileag de unul din părinţi, care venise la şcoală să se asigure că profesorii primeau şpăgile.

„I-am dat bani de nu ştiu câte ori. Îmi spunea că i-a cerut diriginta pentru bănci, pentru cadouri. Aiurea. Când m-am dus la şcoală, învăţau pe băncile pe care am învăţat şi eu. Mi-am dat seama pentru că eram semnată cu briceagul pe bancă”, se plânge Mioara Papuc, mamă de elev.

Profesorii sunt la fel de sideraţi de manevrele elevilor şi nu îşi explică de unde au putut aceştia să înveţe astfel de manţogării.

„Atât noi cât şi părinţii lor suntem oameni cinstiţi, cu frică de Dumnezeu”, spune diriginta băiatului. Elevii sunt în schimb decişi să profite cât mai mult de pe urma naivităţii sistemului.

„Dacă mai repet o dată clasa a 12-a, cred că mă pot retrage. Am pus deoparte o sumă frumuşică”, susţine Robert Acrişor, unul din elevii implicaţi în escrocheria fondului şcolii.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Ionut
14 ianuarie 2014 04:01

Alte articole

Vezi mai mult