Scandal pe Otopeni. Pasagerii care au și copii și acordeon, verificați de polițiști

Air Schengen cu scandal pe Otopeni, unde mai mulți români acuză că au fost verificați de polițiștii de frontieră pe motiv că ar fi călătorit însoțiți atât de copii cât și de acordeon. Oamenii acuză că li s-au cerut adeverințe notarile cum că acordeonul are permisiunea colegilor de taraf să iasă din țară, iar pentru copii li s-a cerut pașaport, care la orice punct de frontieră terestru putea fi înlocuit cu 50 sau 100 de euro în cel mai rău caz.

Ei spun că polițiștii i-au targetat și au venit direct la ei. Alți pasageri care călătoreau doar cu copii au fost lăsați în pace. La fel și pasagerii care aveau vioară sau oboi. În schimb, care avea acordeon și copii, direct ”actele dumneavoastră, control de rutină”.

”E Air Schengen pe hârtie, fratele meu, că te verifică la orice. Dacă am avut valiză de mână mai mare, cu patru roți și oiște, s-a luat de noi, că nu e voie. Dacă am avut doi trei copii pitulați pe sub fusta nevestii, iar probleme, că trafic. Păi de unde să știu eu unde sunt ei, pe unde se joacă? Eu știu că am șapte, dar nu am cum să știu pe unde sunt. Să se descurce, sunt mari, fetele au deja câte patru copii, e treaba lor”, spune unul din românii opriți pe Otopeni.

Și alți pasageri acuză că se fac controale abuzive chiar și după ce am trecut la Air Schengen. ”S-au uitat în burduful acordeonului să vadă dacă am ceva. Păi ce să am? În afară de borseta cu euro, salbele nevestii și nepotul unui văr, că n-a avut timp să-i facă pașaport, că el n-are buletin, ce să am?”, se plânge un alt călător.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
1 aprilie 2024 12:56
Citește mai mult despre: acordeon Otopeni Schengen

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult