Scandalos! Marinari români, prinşi folosind submarinul Delfinul pe post de cazan de ţuică

Mai mulţi angajaţi ai Marinei au fost trimişi în judecată recent, spun autorităţile portuare, după ce au fost surprinşi făcând ţuică în submarinul Delfinul, singura ambarcaţiune de acest gen din România. Marinarii susţin că nu înţeleg cu ce au greşit, argumentând că nimeni nu folosise de mai bine de 15 ani cazanul ancorat în rada portului Constanţa.

“De unde era să ştim că aveau nevoie de el?”, spune marinarul Victor Rolcea, cel care a avut ideea folosirii Delfinului pe post de alambic. “Din ‘95 zăcea acolo, frumuseţe de cazan, cum nu se mai fac în zilele noastre. Am făcut un scripete, ne-am chinuit să-l scoatem din apă, l-am frecat cu Tix până s-a curăţat de rugină… Nici măcar nu am făcut multă ţuică în el. Câteva damigene am umplut. Slabă, la 30 de grade, să nu te ardă pe gât.”

“Submarinul, sau cum îi ziceţi voi cazanului, era într-o stare deplorabilă”, adaugă un alt acuzat. “Acum sclipeşte de curăţenie şi răspândeşte un miros plăcut de prună românească. Ăla care-a lăsat cazanul în port ar trebui mai degrabă să ne mulţumească şi să ne decoreze.”

Scris de Vasile
19 decembrie 2013 15:12

Alte articole

Vezi mai mult