Scandalos! Românii au trecut peste limita sărăciei dând şpagă la recensământ!

Jenant! Institutul Naţional de Statistică îşi bate joc de milioanele de români care aşteaptă cu sufletul la gură să se afişeze rezultatele recensământului. În vreme ce oamenii nu dorm noaptea de teamă că au picat sub limita sărăciei la recensământ, oficialii INS, spun surse din interiorul instituţiei, măsluiesc rezultatele pentru a-i favoriza pe cei care au dat şpagă.

„S-au făcut semne pe chestionare ca să ştie la corectură”, rupe tăcerea un recenzor. „Unii le aveau servite, ştiau dinainte majoritatea răspunsurilor – CNP-ul, ce sex au, câţi metri pătraţi. Clar nu puteau şti asta dacă nu aveau pe cineva în interiorul sistemului.” De asemenea, multe chestionare par să fi fost copiate, dovadă faptul că pe sute de mii dintre ele apar numele Ionescu şi Popescu, aparţinând probabil unora care s-au pregătit ca lumea şi după care „s-au inspirat” şi alţi recenzaţi din întreaga ţară.

Alte surse afirmă că INS îi ajută pe recenzaţii cu părinţi bogaţi, dar care nu s-au descurcat aşa de bine la recensământ. „Dacă ai tăi au bani”, declară un recenzor, „cei care centralizează chestionarele au grijă să nu ajungi sub limita sărăciei, îţi mai adaugă la răspunsuri încă 20 metri pătraţi la apartament, un teren în intravilan, o maşină nouă”.

Pe de altă parte, mulţi afirmă că sunt siguri că au picat şi deja fac meditaţii pentru următorul recensământ. Editurile au profitat şi ele de situaţie şi au scos pe piaţă culegeri de probleme pentru recensământ.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
7 noiembrie 2011 15:35

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult