România 2018! E posibil aşa ceva? După 6 ani de facultate, rezidenţiat, stagiatură și specializări, un medic român a fost pus în situația de a se plimba pe jos între spitale ca să ia șpagă de la pacienți. Medicul acuză condițiile din spitale: ”Sunt nevoit să iau șpagă pe coridor!”medic_plimbat_spaga.jpg

”De la spitalul județean, unde am luat șpăgile pe cabinetul meu privat, mi s-a spus să merg la universitar, că trebuie să mai iau șpăgi și de acolo. De-acolo m-au trimis la ORL, iar șpăgi, pe urmă la neurologie, că mai lipsea ceva la dosarul unui pacient, iar o șpagă și acolo. Chiar nu putem să ajunge la un standard european, să iau și eu șpagă într-un singur loc? Și de fiecare dată sunt trimis altundeva, măcar să fie un orar clar de șpagă”, spune medicul.

Deși a acuzat dureri de picioare, conducerea spitalului i-a comunicat cu un cinism abject că nu e o urgență și că n-au nicio ambulanţă disponibilă. Medicul a fost nevoit să dea el șpagă unui șofer de ambulanță ca să-l ducă la o clinică de stat, unde 28 de pacienți îl așteptau de mai bine de 8 ore să le ia șpăgile.

Pacienții ridică neputincioși din umeri: ”Noi am fi venit la un singur spital, dar nu avem condiții și aici ne-a trimis cardul de sănătate când l-am băgat în sistem”, o declarație nesimțită și ambiguă, tipică pentru sistemul de sănătate românesc.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Ionut | Wednesday, 04.07.2018 08:28 Social

National Cinematografic