Schimbare de mentalitate. Ca să nu se mai spună că sunt înapoiaţi, românii mută buda în faţa curţii

Tot mai mulți români care viețuiesc în mediul rural au început să fie deranjați de expresia „oameni cu buda în fundul curții” și de impresia de înapoiere lăsată de aceste cuvinte. Pentru a elimina aspectul peiorativ al acestei povești, tot mai mulți români decid să-și facă buda în fața curții, să vadă și alții câtă bogăție au.

Avantajele sunt multiple, dacă vii seara cu o pântecăraie de la vinul prost vândut la birtul din sat nu mai trebuie să faci sprint și slalom printre copacii din curte să ajungi la budă, îți faci nevoile imediat cum ai ajuns acasă. În plus, prin ferestruica coșmeliei poți să vezi ce se mai întâmplă pe uliță, mai schimbi o vorbă cu un vecin sau poți să ceri un pliant de la poștaș dacă ai rămas fără hârtie.

Un alt aspect deloc de neglijat este că șoferii circulă acum mult mai precaut prin sate, un mic moment de neatenție însemnând acum că nu mai năvălești cu bolidul în sufrageria unui țăran care se uită la România TV ci în ceva similar cu RTV-ul, respectiv o groapă mare cu căcat protejată de câteva scânduri.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

10 aprilie 2017 14:17
Citește mai mult despre: buda curte tarani

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult