Şcolile din Bucureşti vor avea uşi mai late, să putem duce copiii cu maşina până în clasă

Veşti bune pentru părinţii care până acum nu-şi puteau lăsa odraslele decât la un metru de poarta şcolii! Curând, copiii vor putea fi lăsaţi la un metru de uşa clasei – sau chiar la un metru de propria bancă, pentru că şcolile din Capitală vor fi dotate cu uşi late de 4 metri şi rampe pentru autovehicule.

Până atunci, însă, părinţii sunt încurajaţi să parcheze un pic pe banda 1 sau 2, în dreptul şcolii, pentru a-şi urmări cu privirea copiii în timp ce străbat traseul periculos de 15 metri dintre uşa maşinii şi sala de clasă.

„Mi se pare crucial să-i putem duce pe cei mici cât mai aproape de şcoală. Un copil care merge cinci minute pe jos prin Bucureşti e expus la tot felul de pericole, de exemplu şerpi, urşi, pume, rechini, tarantule, maşinile celorlalţi părinţi care îşi aduc copiii, accidente industriale, toxiinfecţie cu şaorma, avalanşe, vulcani, invazii extraterestre şi nu numai”, a declarat Aurelia, mamă grijulie cu Land Rover.

„Decât să ştiu că Vlăduţ cade într-un vulcan în drum spre şcoală, mai bine îl aduc direct la poartă şi las maşina un pic pe avarii. Oricum, cine se grăbeşte la 8 dimineaţa?”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
8 noiembrie 2018 08:53
Citește mai mult despre: copii masina parinti scoala

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult