Scumpirea lămâilor, un fleac! Adevărată dramă abia urmează: se scumpesc de toate-le din șaorma

Deși multă lume s-a plâns de scumpirea lămâilor din ultima perioadă, impactul asupra românilor a fost minim. Nu același lucru se poate spune despre drama care stă să lovească societatea românească chiar la temelia ei, consumul de șaorma: din cauza recoltei slabe, prețul de toate-lor efectiv va exploda până la finalul acestei luni.

O importantă cauză a acestei năpaste care se va abate asupra românilor ține de nesimțirea firmelor care achiziționează de toate de la țărani. Din cauza prețurilor mici care li se oferă, majoritatea țăranilor au preferat în acest an să dea de toate-le la animale, ceea ce va face ca șaormeriile să rămână în scurt timp fără principalul lor ingredient.

Milioane de români vor fi astfel nevoiți să renunțe la stilul lor normal de viață. ”Impactul asupra societății românești va fi de-a dreptul cataclismic”, avertizează reputatul sociolog Decebal Popescu. ”Se va ajunge în situația inumană în care românii vor trebui să se combine câte zece ca să își permită o singură șaormă cu de toate.”

Scris de Calin
1 octombrie 2014 18:10
Citește mai mult despre: cataclism saorma

Alte articole

Vezi mai mult