Se lansează licitaţia pentru modernizarea Pasajului Piaţa Sudului, pentru că e mai vechi de 10 ani

Vești bune pentru locuitorii din Berceni care așteaptă de ani buni finalizarea pasajului Piața Sudului. Primăria capitalei a lansat astăzi caietul de sarcini pentru licitația de modernizare a pasajului, pentru că acesta este deja vechi de mai bine de 10 ani.

„Când am început lucrările la pasaj încă mai exista Winamp și Yahoo messenger pe Windows 98. Primele săpături au fost făcute cu tehnologia de atunci iar în loc de ciment pentru grinzi am folosit niște bușteni făcuți din copaci tăiați din Parcul Tineretului. Jumătate din studiul de fezabilitate e scris în greaca veche, o limbă pe care prea puțini o mai cunosc. De fiecare dată când facem o reparație trebuie să-l chemăm pe Teodor Baconschi să ne citească manualul”, a declarat constructorul care se ocupă de lucrare încă de la începutul acestui secol.

Pasajul va fi inaugurat la finalul lunii viitoare dar primăria speră să accelereze procedurile birocratice pentru a putea începe lucrările de mondernizare până atunci. „Circulația va fi oprită în perioada lucrărilor, temporar, pe două sensuri de mers dus și două întors. În rest se va putea circula normal, ca și până acum”, a declarat arhitectul șef al primăriei Capitalei.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

5 mai 2017 18:05
Citește mai mult despre: pasaj piata sudului

Alte articole

Vezi mai mult