Se modifică Codul Familiei. După notar, acum poți cere divorț și la șeful de scară

Administratorii de bloc dar și simplii șefi de scară vor avea, începând de luna viitoare, o serie de atribuții legale sporite. Astfel, aceștia vor putea legaliza acte, elibera certificate fiscale și divorța locatari, dacă aceștia au domiciliul în blocul în care își desfășoară activitatea. 

Divorțul la șeful de scară este, însă, mult mai complicat decât unul la notar, singurul avantaj fiind proximitatea. Astfel, pentru divorț, pe lângă cererile scrise, persoana care cere desfacerea căsătoriei trebuie să aibă întreținerea plătită la zi dar și să aducă citirea la apometre. Șeful poate cere până la pronunțarea divorțului și plata fondului de rulment sau a cotei parte din zugrăvirea pe școală. 

În cazul în care cuplul care vrea să divorțeze are și copii minori, șeful de scară dispune constituirea unei comisii de tutelă, care va stabili ce părinte este mai bun, mama sau tata. Conform noilor prevederi legale, comisia trebuie să aibă cel puțin un membru pensionar. Dacă blocul nu deține pensionar, se va detașa excepțional un alt pensionar dintr-un bloc vecin pe perioada desfășurarii procedurilor. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

14 august 2015 08:35
Citește mai mult despre: divort sef de scara

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult