Se schimbă legea. Dacă taximetristul are icoane în maşină, bacşişul lăsat de client se duce la biserică

Țopăiala fiscală a ajuns la Biserică. În eterna lui goană după bani, aur și averi, Patriarhul a cerut ca în modificările codului fiscal să fie introdus un articol scurt: dacă taximetristul are icoane în maşină, bacşişul lăsat de client se duce la biserică. Evident, acest lucru înseamnă că toate bacșișurile vor fi încasate de Patriarh, pentru că în România un taxi nu primește autorizație dacă nu are icoane și cruci în parbriz.

Patriarhul îi îndeamnă pe taximetriști să nu mai dea rest dacă bancnota e mai mică de 50 lei și să circule cu prudență: ”Un taximetrist mort nu-mi aduce decât o taxă de înmormântare. Unul viu îmi va aduce bacșișuri mulți ani de acum încolo”, a spus Patriarhul.

Biserica a constatat că de multe ori taximetriștii sunt destul de timizi când vine vorba de bacșiș, așa că vor primi cursuri de la preoți, care știu să ceară pe față bani de la enoriași, cu tupeu maxim.

Șeful Bisericii a mai condamnat Uber, pe care o cataloghează ”O companie străină, deci păgână, care nu permite sfântul obicei al bacșișului și sfidează Biserica, ale cărei nevoi sunt mari. Uber ar trebui interzis în România, și taximetriștii ar trebui lăsați să lucreze și să adune bani pentru ei, dar și pentru noi”, declară Patriarhul Daniel.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
9 iulie 2017 08:07
Citește mai mult despre: bacsis bani Patriarhul Daniel taxi

Alte articole

Vezi mai mult