Se simte apropierea sărbătorilor. Barilul de maioneză a depăşit barilul de petrol

Pregătirea unei mese decente de Crăciun înseamnă, în primul și în primul rând, asigurarea cantității necesare de maioneză, fără de care salata de boeuf e bună de dat la animale sau, dacă n-ai, la vegetarieni. Iar efectul firesc al acestei cereri tot mai mari a generat un maxim istoric al barilului de maioneză, care e mai scump acum decât barilul de petrol.

”Extragem maioneză la capacitate maximă”, a spus directorul Rommaioneză, principalul producător din România al prețiosului produs. ”Nu pot însă garanta că maioneza va ajunge pentru toți românii, pentru că ne confruntăm cu o serie de probleme. Cel mai mult ne încurcă hoții care înțeapă conductele noastre de maioneză, ca să fure. Și problema nu e cât fură, ci că lasă conductele cu găuri și maioneza se scurge în câmp, irosindu-se.”

Nemulțumiți de prețul litrului de maioneză din țară, românii din vestul țării trec granița la unguri, de unde cumpără maioneza la un preț mult mai bun. De asemenea, românii care au rude în Spania sau Italia le roagă să le aducă maioneză de acolo, dacă vin de sărbători acasă. ”Avem în țara asta resurse de maioneză să ne mânjim cu ea până peste cap, dar ajungem s-o cumpărăm de la străini”, s-a revoltat o gospodină din Mizil.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
14 decembrie 2015 15:47
Citește mai mult despre: baril maioneza petrol salata de boeuf

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult