Se vede că încep probele scrise la Bacalaureat. Nu se mai găseşte euro la nicio casă de schimb

Penurie de valută în aceste zile la casele de schimb valutar. Părinții copiilor care se pregătesc să dea problele scrise spun că nu se mai găsesc euro la nicio casă de schimb, mulți dintre ei fiind nevoiți să plece țările vecine pentru a face rost de valută. Având în vedere criza se așteaptă un dezastru la bac, o promovabilitate de doar 60% în condițiile în care trei sferturi din elevi sunt analfabeți.

„Am fost de dimineața la 17 case de schimb valutar în București, că băncile nu sunt deschise duminica. Nimic, nimic, n-aveau nici măcar bancnote de 5 euro. A trebuit să ne suim în mașină să mergem până în Bulgaria să schimbăm niște leva în euro să aibă băiatul la examen”, a declarat un părinte disperat din București.

Doar repetenții și analiștii economici cred că creșterea euro-ului și dolarului în raport cu leul are legătură cu criza politică din România. „Trebuie să fii extrem de prost să crezi asta, în România este mereu criză politică, nu influențeaz deloc piața. Adevărata cauză sunt problele scrise, majoritatea comisiilor de evaluare nu acceptă decât euro, că își fac concediile în Europa”.

BNR va încerca echilibarea ținerea în frâu a cursului mâine dimineață prin introducerea a câteva sute de milioane de euro pe piața valutară. Guvernatorul Isărescu a precizat, și de această dată, că românii ar trebui să investească și să dea șpagă în momenda națională, care este mult mai stabilă decât cea europeană și mult mai ușor de controlat.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

25 iunie 2017 11:06
Citește mai mult despre: Bacalaureat valuta

Alte articole

Vezi mai mult