Seara grecească, mereu actuală. Elenii se duc la restaurant, mănâncă şi fug fără să plătească

Tradiţiile nu se uită! În Atena grecii organizează tot mai multe seri greceşti: se adună, merg în grup la restaurant şi fug înainte să vină nota, spre disperarea patronilor. A doua zi, grecii merg la acelaşi restaurant, propunând patronului să se împace, dar cer ca în timpul negocierilor să pună şi ei ceva pe masă, să dea măcar nişte ouzo şi ceva meze.

Dacă ar veni şi m-ar ruga frumos, eu le-aş da nişte sandvişuri, dar ei vin şi comandă mult, după care o tulesc. Problema e că îmi sparg şi farfuriile, sau mi le fură, iar a doua zi se întorc şi mai cer”, explică Hans Feuerfrei, proprietar tavernă.

Autorităţile spun însă că ideea e perfectă, pentru că se încurajează consumul şi îndeamnă cât mai mulţi cetăţeni să organizeze astfel de seri greceşti, preferabil în restaurante deţinute de străini, îndemnând și chelnerii greci să participe la serile ”grecești”, după care să-și dea demisia și să vină la protestele contra austerității.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
1 iulie 2015 18:07

Alte articole

Vezi mai mult